Naixements de l’Auda i de la Tet

Dies 4 i 5 de juliol

Nota important: la reserva de places és fins al 30 d’abril, data límit per fer les inscripcions.

Aquesta excursió ens servirà per reivindicar dos rius que neixen a Catalunya, encara que sigui a la Catalunya francesa, enfront dels qui pensen que Catalunya és només l’espanyola, confiant que aviat podrem tornar a parlar de Catalunya, sense adjectius. Tot i que l’Auda és sobretot francès i només, com fa la Garona, té el seu naixement en terres catalanes, a la comarca del Capcir.

L’Auda (o Aude) neix, a 2.185 m, als Pirineus nord-catalans, i desemboca al mar P1010234 AudeMediterrani al Grau de Vendres, al límit entre els departaments d’Erau i d’Aude. El seu recorregut a la Catalunya Nord és breu, conformant la vall del Capcir. Després recorre alguns quilòmetres per l’Arieja, i després, amb l’excepció de tres curts trams que fan de límit entre l’Aude i l’Erau, el seu recorregut queda inclòs dins del departament homònim. Les principals poblacions per on passa són Quillan, Limós i Carcassona. Narbona està connectada amb aquest riu pel canal de la Robine. Té una llargada de 224,1 km. En el seu recorregut l’Auda forma gorges importants, com les de Saint Georges o les de Pierre-Lys.

La Tet és un riu més modest. El seu naixement se situa a l’estany Blau (2.531 m), tot i que DSCN0095d’altres el situen a l’estany de la Grava. Neix a l’Alta Cerdanya, però de seguida, seguint una direcció oest-est, travessa el Conflent i la plana del Rosselló, per acabar desembocant a la Mediterrània, a Canet de Perpinyà, després de 120 km. Passa poblacions destacables com Montlluís, Vilafranca de Conflent, Prada, Illa i, sobretot, Perpinyà.

Les excursions als naixements d’aquests dos rius ens permetrà fer uns recorreguts paisatgístic extraordinaris i passejar-nos al costat de preciosos llacs de muntanya. El recorregut del segon dia és d’alta muntanya.

Dormirem al refugi de les Bulloses (CAF), perquè a l’hotel les Bones Hores ja no hi ha places.
El preu de la mitja pensió és 48 €. Cal portar el dinar dels dos dies.
Anirem en cotxes particulars, a no ser que s’hi inscriguin més de 30 persones.

Dades tècniques

Naixement de l’Auda: Refugi-Estany d’Auda-Roc d’en Felip-Estany Negre-Estany Llarg-Estany del Racó.
12,5 km
4 h
Desnivell: 600 m

Naixement de la Tet: Refugi-Estany de la Bollosa-Estany de la Llosa-Estany Blau-Puig de la Cometa d’Espanya-Estany de la Grava-Rec de la Grava-Refugi.
20 km
5,5-6,5 h
Desnivell: 800

Mapa dels Itineraris
mapaitiners

PERFIL DEL RECORREGUT DE L’AUDA
perfil1
PERFIL DEL RECORREGUT DE LA TET
perfil2

Aquesta entrada ha esta publicada en Muntanya. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari