Caminada Popular de Sant Cugat a Montserrat

Captura Foto 20 SET20

Com cada dos anys, el Club Muntanyenc Sant Cugat, organitza la Caminada Popular a Montserrat, que enguany serà la 14ª edició. Aquesta caminada s’organitza de forma alterna amb la Ruta dels Tres Monestirs

La Caminada et facilita que puguis anar per llocs interessants del Vallès i del Baix Llobregat, i sobretot pujar fins al monestir de Montserrat. La Caminada és oberta a tothom i segueix senders, amb un recorregut de 40,2 km que, pujant i baixant, t’aproparan a la Muntanya de tots. La pujada final al Monestir té un desnivell de 550 m.

REGLAMENT DE LA CAMINADA

 1. La Caminada de l’any 2020 està afectada pel compliment de la normativa de prevenció del COVID-19, El Club Muntanyenc Sant Cugat aplicarà els protocols prescrits per la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya.
 2. L’afectació als caminadors serà que hauran de mantenir les distàncies entre ells i que necessitaran de la mascareta en les fases d’aturada i al creuar poblacions, evitant el contacte amb altes caminadors i amb els voluntaris, es recomana dur gel desinfectant.
 3. A l’arribar als controls i avituallaments caldrà que els caminadors mantinguin la distància de seguretat, recolliran l’avituallament en racions individuals que estarà a la seva disposició.
 4. L’organització desitja que tothom faci la caminada al ritme de les seves possibilitats, ja que no es tracta de cap competició. Recordeu que es tracta d’una caminada popular, no d’una cursa. Els temps d’obertura i de tancament dels controls estan calculats per fer-la caminant, tot i que amb horaris molt amplis. Si algú la vol fer corrent ha de tenir en compte que potser es trobi algun control encara per obrir.
 5. Els participants estan obligats a respectar els horaris dels controls disposats per l’organització. Tancant la caminada hi van membres de l’organització (control escombra). Ningú pot anar més endarrerit que ells. Si algú va darrere del control escombra, queda exclòs de la caminada i l’organització no se’n fa responsable.
 6. L’inscrit participa lliurement i sota la seva responsabilitat tant personal com davant de tercers. En particular han de valorar la dificultat i la llargària de la caminada, de 40,2 km, i la seva preparació física per fer-la. Els participants es comprometen a seguir les alternatives i indicacions dels membres de l’organització.
 7. Els menors de 18 anys necessitaran autorització escrita dels pares o tutors legals i hauran d’anar acompanyats d’un adult.
 8. L’organització us demana que sigueu respectuosos amb la natura i amb els altres participants i no es fa responsable dels actes d’irresponsabilitat que puguin cometre els participants.
 9. Pot ser motiu d’exclusió fer actuacions irresponsables, embrutar amb deixalles l’itinerari o la muntanya.
 1. El mal temps no serà obstacle per a la celebració de la Caminada. No obstant això, l’organització es reserva el dret d’anul·lar-la o de modificar algun tram del recorregut, si les circumstàncies ho aconsellen. La suspensió de la marxa no dona dret a la devolució de l’import de la inscripció.
 2. Tots els participants han d’estar coberts per l’assegurança de la FEEC. Als participants no federats a la FEEC els farem una assegurança per al dia de la caminada.
 1. Les dades del formulari d’inscripció s’incorporaran a un fitxer propietat del Club Muntanyenc Sant Cugat, amb la finalitat de cursar aquesta sol·licitud d’inscripció.Aquestes dades només seran utilitzades per comunicacions d’informació relacionada amb la Caminada. Així mateix durant la caminada, l’organització pot fotografiar i filmar els participants i de les imatges en farà bon ús per als fins de la Caminada. A l’inscriure-us en aquesta caminada consentiu expressament i autoritzeu perquè es tractin les dades personals amb les finalitats exposades. Podeu exercir els vostres drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició, a Club Muntanyenc Sant Cugat, C. Sant Bartomeu, 11, 08172 Sant Cugat del Vallès.
 2. Tots els imprevistos no reflectits en aquest reglament seran resolts per l’organització i les seves decisions seran de compliment obligatori.
 3. L’organització es reserva el dret d’excloure qualsevol participant pel fet de no acceptar o complir aquest Reglament.El fet d’inscriure’s comporta l’acceptació d’aquest Reglament.

INFORMACIONS D’INTERÈS

 • 05:30 A partir d’aquesta hora es pot recollir, als jardins del monestir de Sant Cugat, el full de ruta imprescindible per estar acreditat a la CAMINADA, els caminadors hauran d’entregar signat el full de responsabilitat.
 • La sortida es donarà des de la plaça Octavià a les 6 de matí.
 • Itinerari: L’itinerari es descriu a les pàgines d’aquest llibret.
 • Senyalització: El recorregut estarà marcat amb fletxes de paper plastificades. Quan hi hagi una cruïlla important en què s’ha d’abandonar el camí està indicada amb un senyal de pas barrat. Es prega seguir aquestes indicacions per tal de no perdre’s.
 • Guies del CMSC aniran enmig de la Caminada per resoldre els dubtes que calguin. Recordeu que tancant la CAMINADA hi ha un control escombra, que també treu els senyals i que ningú pot anar darrere seu.
 • Avituallament: Avituallament: Aigua a tots els 3 controls intermedis, barretes, pastes o galetes i líquids al Control de 4 Vents i entrepà al control d’Olesa i molt possiblement peces de  fruita
 • Esmorzar/Dinar: cada participant haurà de preveure el seu propi menjar que necessiti per aquests àpats.
 • El control 3 situat a l’Aeri de Montserrat pot aconsellar als participants que ho considerin necessari una pujada alternativa fins al Monestir amb l’Aeri.
 • Arribada: El control d’arribada de la caminada estarà situat al costat de l’estació del tren Cremallera (Monestir de Montserrat). Estarà obert des de les 12,30 fins que arribi el grup escombra al voltant de les 18 hores.
 • Tots els participants rebran al finalitzar un record commemoratiu d’aquesta XIV Caminada.
 • Autocar de retorn: L’organització posa un servei d’autocars per tornar del monestir de Montserrat fins a Sant Cugat. Els viatges de l’autocar seran esglaonats, i ho faran en funció de com vagin arribant els participants. La primera sortida no es preveu abans de les 16 hores. L’arribada a Sant Cugat serà al costat del CAP, al carrer de Salvador Espriu. Podran fer ús d’aquest servei els participants que l’hagin pagat amb antelació. Només s’admetran incorporacions a darrera hora si quedessin places lliures. En cas de no utilitzar l’autocar no dona dret a la devolució de l’import del viatge.
 • Més informació a la web del Club
 • Podeu descarregar el track a Wikiloc.

TRANSPORTS PÚBLICS

 • A Rubí: Ferrocarrils de la Generalitat, direcció Sant Cugat, Barcelona i Terrassa.
 • A Olesa de Montserrat: Ferrocarrils de la Generalitat, direcció Barcelona i Monistrol.
 • A l’estació de l’Aeri: Ferrocarrils de la Generalitat direcció Barcelona i Aeri a Montserrat.
 • A l’arribada: Aeri i Cremallera, que connecten amb els FGC.
 • Retorn a Sant Cugat: Aeri i Cremallera fins a Monistrol, Ferrocarrils de la Generalitat fins a Martorell i Rodalies RENFE fins a Sant Cugat.
 • Més informació a la web del Club
 • Podeu descarregar el track a Wikiloc. MOLT ÚTIL
 • També et pots descarregar, i és MOLT ÚTIL, per evitar pèrdues, el llibret_a 2018
 • Descarregueu-vos un model d’autorització per a menors

INSCRIPCIONS

Les inscripcions es poden fer per internet a la web del CMSC o a la mateixa recepció del Club, de dilluns a divendres, de 17 h a 21 h.

Preus fins al 13 de setembre  Federats FEEC No federats FEEC
Socis del CMSC 14 € 18 €
No socis del CMSC 17 € 21 €

Els participants que desitgin utilitzar l’autocar de tornada han d’indicar-ho al moment d’inscriure’s.      Tiquet = 10 Euros

Els federats han de presentar la llicència a la sortida.

Data límit per inscripcions, dijous 17 de setembre

Aquesta entrada ha esta publicada en Muntanya. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s