III Marxa de Cap de Rec

A les 6 del matí del 13 de juny sortien del refugi de Cap del Rec 389 marxaires del 417 que s’havien inscrit a la prova. Tot just començava a llustrejar, però els participants ja feia estona que es movien frisosos al voltant del punt de sortida, esperant que l’Oriol anunciés pels altaveus el moment de començar. Així començava la III Marxa de Cap de Rec, que va tenir un dia calorós i assolellat, excepte uns núvols amenaçadors que es van deixar veure a la tarda sobre el port de Perafita, però que, per sort, van passar de llarg. Després de més de 50 km de distància i de més de 5.000 m de desnivell, quan encara no eren les 12 del migdia ja tornaven a ser a Cap del Rec els primers corredors, evidentment esgotats, encara que contents pel temps que havien fet, tot i que això no els donava dret a cap premi, si no era el propi desafiament a superar-se. A partir d’aquí els caminadors van anar arribant gota a gota, fins a les 9 passades del vespre, quan varen arribar els últims, molt més tard que els primers, però segurament no menys cansats ni satisfets. En total, van arribar 371 dels participants, una xifra que podem considerar extraordinària, donada la duresa de la prova, i que ens parla de la forma física i psíquica de tots, i que després de les dues primeres edicions de la marxa, ja tothom sap de la seva exigència.  No hi ha dubte que cal felicitar-los.

Els organitzadors de la marxa han valorat positivament el seu desenvolupament, malgrat les deficiències que sempre sorgeixen en una prova d’aquesta mena. Entre aquestes, cal mencionar que es va haver d’anul·lar el control de Viliella, ja que el nou sistema de comptar, a través de lectors electrònics que es feien servir per primera vegada, es va demostrar lent i va ocasionar un tap que impacientava els marxaires, encara plens d’energies i il·lusió. En conjunt, tots van arribar sans i estalvis, no sense petites molèsties: butllofes, rampes, etc., excepte en dos casos, un per una lesió al turmell i un altre per una indisposició, i que foren evacuats pels serveis d’emergències de la Generalitat i dels bombers d’Andorra, respectivament, però que ja es recuperen sense problemes. Fora d’això, la marxa es pot considerar un èxit, i així queda reflectit en el nombrosos comentaris que es poden veure en el blog de la marxa, tots ells molt elogiosos, tant de l’organització i del servei dels voluntaris, com de la bellesa del paisatge.

Aquest èxit no és gratuït, sinó el resultat de l’esforç de moltes persones, des dels mateixos organitzadors, que han sabut treballar amb constància i previsió, fins als més de 60 voluntaris, que han dedicat entusiasme, temps i amabilitat perquè tot funcionés bé. No és oportú valorar ningú més que un altre, perquè tots han fet esforços importants: uns llevant-se abans de les 5 del matí i estan al peu del canó fins passades les 9 del vespre a Cap del Rec; altres dormint malament en tendes per tenir la intendència a punt a primera hora del matí; d’altres carregant les motxilles ben plenes muntanyes amunt perquè els marxaires hi trobessin un refrigeri; encara d’altres desplaçant-se d’un control a un altre per donar abast; sense comptar els que feien d’escombres, atents que ningú ni res no es quedés pel camí; en fi, tothom aportant el bo i millor de si mateix. Enhorabona a tots ells!, i fins a la de l’any vinent.

La Marxa de Cap de Rec, amb només tres anys d’història, s’ha convertit en un esdeveniment important del Muntanyenc, la de més ressonància externa, amb participants d’arreu de Catalunya i també de fora: enguany hi havia representants del País Valencià, Euskadi, Madrid i Andorra. La participació de socis del CMSC com a marxaires va ser de 22 dues persones, xifra important. Van acabar-la 20, que és el nombre màxim de socis que han fet aquesta marxa. Després de la Marxa Infantil és ja l’activitat més destacada del Club.

Aquesta entrada ha esta publicada en Grup de Muntanya. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s